Затворник избяга от болницата в Пловдив
Фото: www.cross.bg

Затворник избяга от болницата в Пловдив

11 новини, 5

Мъж, излежаващ присъда в Пловдив, е изчезнал от болница "Свети Георги" в града. Това потвърди директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов. Затворникът е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята.

Липсващият затворник е на 59 години, предаде NOVA. Той е излежавал присъдата си при лек режим и не е бил охраняван непрекъснато в болницата.

Полицейски екипи са започнали проверки на автомобилите на основните изходи на Пловдив.

Това е втори случай в Пловдив само за последния месец. 27-годишният Петър Петров, който бе задържан за 24 часа в Трето РПУ в града заради притежание на наркотици, успя да избяга през прозорец на тоалетната.

Докато разследващият полицай му снемал обяснения, Петров поискал да отиде до тоалетната заради болки в корема. Видял, че прозорецът на санитарното помещение е отворен, скочил през него и паднал върху паркиран автомобил. След това избягал към оживеното кръстовище. Два дни по-късно се предаде сам в Окръжната прокуратура в Монтана.

Преди дни арестант избяга, този път от полицейското управление във Враца.

15-годишен тийнейджър, който е бил доведен от полицейски патрул в сградата на управлението по подозрение за извършена кражба на малка сума пари, е избягал, докато служителите оформят документите за задържането му. След това е хванат.

Следете ни навсякъд...

    Повече за vesti.bg