Започват ремонти в центъра на София
Фото: www.cross.bg

Започват ремонти в центъра на София

8 новини, 1

Започват ремонти в центъра на София, които ще променят и затруднят движението в столицата. Бул. "Васил Левски" ще бъде преасфалтиран в отсечката между Ректората и ул. "Граф Игнатиев".

Започва и подмяната на релсовия път по бул. "България" по линията на трамваи 1 и 7. По тази причина трамвай 7 се движи по линията на трамваи 4 и 5 с маршрут от ж.к. "Борово" до метростанция "Хан Кубрат".

От днес започва ремонт и на две други ключови места в центъра на София - градинката "Кристал" и градина "Свети Климент Охридски" между Софийския университет и парламента.

Паралелно с това върви и ремонт на пространството около катедралния храм "Свети Александър Невски".

Тече и цялостният ремонт на ул. "Граф Игнатиев", която е изцяло затворена за движение. Там вече се поставят релсовият път и настилките.

Според зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев ремонтът върви в срок. Единсtвеният повод за забавяне може да бъдат неблагоприятни метеорологични условия.

Крусев допълни, че най-затруднено ще е движението на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев". Там се очакват най-големи задръствания заради централното разположение на кръстовището.

Зам.-кметът прикани жителите и гостите на столицата да използват алтернативни маршрути и да предпочетат градския транспорт пред личните си автомобили, за да не затрудняват допълнително движението.

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на са...

    Повече за webcafe.bg