Започна ремонтът на нови 22 км от прохода "Петрохан"
Фото: www.capital.bg

Започна ремонтът на нови 22 км от прохода "Петрохан"

6 новини, 23

Консорциум начело с "Геострой" започна ремонта на 22 км от прохода "Петрохан", който е най-късата пътна връзка на областите Видин и Монтана със София. В средата на ноември тръгна рехабилитацията и на други 21 км от старопланинския проход. "След 15 месеца жителите на общините Костинброд, Годеч и Берковица ще пътуват по обновена инфраструктура. В края на 2018 г. ще има нов живот за този регион, защото основно икономиката днес се движи по път", каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж.

Дончо Атанасов по време на първата копка на обекта. Второкласният път София - Петрохан – Лом е изграден през 1970 г. и е основна комуникация на Северозападна със Югозападна България през Стара планина. Пътят е с около 50 км по-къс от този през Враца и Ботевград за София. Той осъществява връзката с втория мост над Дунав при Видин, пристанище Лом и балнеоложкия курорт Вършец. Ремонтът Участъкът, който основно ще бъде ремонтиран, започва от Костинброд, преминава през града и село Бучин проход и стига до кръстовището за Годеч.

Ще се обновят и два моста над реките Блато и Бучино, както и 13 пътни кръстовища. Отводняването на пътя ще бъде осигурено чрез изграждането на нови облицовани окопи, бетонни бордюри и отводнителни улеи. С изпълнението на проекта ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на отсечката и ще се повиши безопасността на движение. Учас...

    Повече за mediapool.bg