Заместничката на Иванчева беше уволнена в съдебната зала
Фото: www.investor.bg

Заместничката на Иванчева беше уволнена в съдебната зала

7 новини, 4

Зам.-кметицата на столичния район "Младост" Биляна Петрова, обвиняема за подкуп заедно с кметицата Десислава Иванчева, се оказа уволнена от поста още преди апелативният спецсъд да е произнесъл окончателното решение по искането на спецпрокуратурата за отстраняването на двете. Това стана ясно от заповед на временно и.д. кмет на квартала арх. Румен Русев, която бе донесена в съдебната зала в четвъртък следобяд от старши юрисконсултът на общината Йоан Андреев.

Петрова отказа да я приеме, посочвайки, че документът не може да ѝ бъде връчен докато е в отпуска, нито пък в извънработно време на общинската администрация. Независимо от това, магистратите я приложиха по делото и прекратиха производството по отношение на заместничката на Иванчева. След това тя бе изведена против волята ѝ от залата. Всичко това бе съпроводено от викове на активисти на "Зелен Младост", някои от които бяха изгонени от съдебния състав.

Иванчева пък бе глобена с 200 лева за неспазване на реда в залата. Преди това Биляна Петрова демонстративно се отказа от услугите на адвокатката си Ирен Савова за това заседание, заявявайки, че то е предрешено и може да я представлява резервният защитник, който така и така е назначен от държавното обвинение. Освен това настоя за отводи на всички съдии от апелативния спецсъд, което бе отхвърлено от магистратите.

Преди началото на заседанието двете с Иванчева обявиха пред медиит...

    Повече за mediapool.bg