Зоран Заев се извини за думите си за Илинденското въстание
Фото: www.mediapool.bg

Зоран Заев се извини за думите си за Илинденското въстание

13 новини, 8

Няколко дни след като македонският премиер Зоран Заев разпали поредния леко измислен летен скандал в България, той се извини за изявлението си, че Илинденското въстание е македонско и засипа с благодарности българския си колега Бойко Борисов. В нов коментар по темата Заев коментира, че политиците правят грешки дори по невнимание и се извини на "българските приятели". "Понякога ние, политиците, може би не сме достатъчно внимателни, понякога правим и грешки, но ви уверявам, че това е само невнимание, защото искрено искаме сътрудничество и приятелство и именно поради това подписахме Договора за добросъседство и приятелство", заяви Заев през личния си профил във Фейсбук.

"Скъпи приятели и братя от България, вярвайте, че искрено изграждаме приятелство, което беше загубено преди няколко десетилетия. Това беше загуба за двете страни. Открихме отново нашия приятел и брат. Нека не позволяваме да се връщаме назад", добави Заев. Преди няколко дни Заев сподели пред местна медия визията си за въстанието, която първоначално остана без реакция от българска страна. В разгара на скандала с общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев обаче лидерът на левицата Корнелия Нинова нападна Борисов, че мълчи по темата.

Това доведе и до негово включване, в което припомни на Македония, че присъединяването й към Европейския съюз зависи и от България. Това е първото изявление в подобен дух на премиер...

    Повече за mediapool.bg