Задържаха извършителя за палежа в къщата на Ирен Савова© actualno.com

Задържаха извършителя за палежа в къщата на Ирен Савова

, 6 новини, 11 прегледа

Полицията има арестуван за палежа на къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман. Става дума за криминално проявен мъж на 34 години от София, който вече е привлечен като обвиняем по делото. Мъжът бе показан от самата Ирен Савова миналата седмица в предаването "ЕвроДикоф". В предаването тя обясни, че въпросният човек я е следил и снимал продължително време.

Във вторник МВР и прокуратурата обявиха, че след проверка на множество камери в периметъра на имота са успели да засекат извършителя. Той не е осъждан, но шефът на Областната дирекция на МВР Николай Спасов каза, че е "познат" на полицията за извършени хулиганство и кражба. Полицейската регистрация за хулиганството е в София, а кражбата – в Благоевград. Деянията са регистрирани през последните 7 години. Не са установени връзки на обвиняемия с Ихтиман.

За момента МВР и прокуратурата не казват какви са били мотивите на задържания и дали има поръчител на палежа. Разследващите твърдят, че са събрали всички доказателства за авторството на престъплението. Полицията твърди, че е засечена колата с обвиняемия да спряла до къщата, извършителят е слязъл, насочил се към покрива, запалил го и се е оттеглил.