Юнкер: Пчелите са важни колкото Тръмп2Фото© dnes.bg

Юнкер: Пчелите са важни колкото Тръмп

, 6 новини, 4 прегледа

/КРОСС/Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговите приятели са на мнение, че промените в околната среда са измислица. Според мен трябва да наблюдаваме околната среда, за да забележим признаците на промяна. Пчелите са важни колкото Тръмп.

Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в речта си, посветена на природата. Въпросът с опазването на околната среда бе сред темите на среща, посветена на гражданското общество и организирана днес в Брюксел от Европейския икономически и социален съвет.

Юнкер настоя, че политиците не стоят със скръстени ръце, и заяви, че има други също толкова важни въпроси като опазването на природата. Той съобщи, че в новия бюджет на ЕС до 2027 г. всяко четвърто евро ще бъде насочено за защита на околната среда. Любовта си към пчелите Юнкер е коментирал и преди. Часове преди Доналд Туск да получи документът, с който Великобритания заявява, че напуска Европейския съюз през 2017 г., председателят на Европейската комисия е бил зает с това да разказва на членовете на комисията за любовта си към летящите насекоми, пише тогава Express.