Юнкер: Буквата "Б" символизира не само България, но и Бъдещето
Фото: dnes.dir.bg

Юнкер: Буквата "Б" символизира не само България, но и Бъдещето

9 новини, 4

България е великолепно подготвена за европредседателството, правителството дори създаде специално министерство, заявява председател на Европейската комисия Жан -Клод Юнкер пред Дойче веле. "Ръководителката на това министерство Лиляна Павлова, както и премиерът Бойко Борисов са отлично подготвени. С участието и на еврокомисарката Мария Габриел, която върши особено добра работа в моята Комисия, България може да спомогне за значителен прогрес на Европа, убеден съм в това.

Защото страната изцяло и без уговорки стои зад европейския дневен ред и поставя в центъра на вниманието именно онези теми, които са от особено значение за европейците: най-вече миграцията, дигиталният пазар, европейският отбранителен съюз и европейското бъдеще на държавите от Западните Балкани", казва Юнкер. Както и в интервюто си, дадено за предаването "Панорама" на БНТ миналата седмица, председателят на ЕК не пести суперлативите си за България и реагира с раздразнение на коментарите в европейски медии, които се фокусират върху огромния проблем с корупцията и натиска върху медиите в най-бедната страна членка на ЕС.

Юнкер твърди, че това са клишета и напомня, че от присъединяването си към ЕС през 2007 г. България е постигнала "огромен напредък, включително и в икономиката". "Освен това България е една от най-проевропейските страни, т.е. налице е силна воля за действие, за да се намерят общи решения. Поради вси...

    Повече за mediapool.bg