Юлия Скрипал отхвърлила руското предложение за помощ
Фото: www.dnes.bg

Юлия Скрипал отхвърлила руското предложение за помощ

22 новини, 3

Юлия Скрипал е отхвърлила руското предложение за консулска помощ след нейното и на баща ѝ отравяне с нервно-паралитично вещество на 4 март във Великобритания, посочи днес британското външно министерство, цитирано от Франс прес.

в Лондон, каза говорител на министерството. „Тя е свободна да реши дали иска да го приеме или не“, добави той.

Според „Скай Нюз“ (Sky News) Юлия Скрипал е отказала помощта на руското посолство и е съобщила на братовчедка си да не я търси.

В първото ѝ изявление откакто беше изписана от болницата, 33-годишната дъщеря на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал заяви, че „не желае да се възползва“ от услугите на посолството и предупреди, че никой не може да говори от нейно и на баща ѝ име.

Тя благодари на братовчедка си Виктория Скрипал „за загрижеността“, но я моли да не се опитва да я посещава или да се свързва с нея след серията медийни изяви, в които тя спекулира относно причините за атаката и възсановяването на роднините си.

Юлия Скрипал благодари на персонала на болницата в Солсбъри, които се грижеха за нея.

„Оставих баща си на техните грижи, защото той все още е сериозно болен. Аз също все още страдам от ефекта на нервно-паралитичния агент, използван срещу нас.

Животът ми е коренно различен от този, който водех преди повече от месец и се стремя да се справя с това, като същевременно се възстановявам от нападението. Имам на разположение специално об...

    Повече за vesti.bg