Въвеждането на тол таксите няма да се отлага© actualno.com

Въвеждането на тол таксите няма да се отлага

, 5 новини, 6 прегледа

Агенция "Пътна инфраструктура", като оператор на Електронната система за събиране на пътни такси, няма причини да отлага старта на тол системата по-късно от 1 март 2020 г. Това обяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ, на форум за тол системата, организиран съвместно от АПИ и консултанта Световна банка. Направили сме разумен график за нейното въвеждане и смятаме, че няма причина нейният старт да бъде отложен.

До средата на декември ще започне и втората фаза на техническата експлоатация – тестове по реално изминати маршрути с монтирани бордови устройства, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

"Всяка реформа не става с магическа пръчка, нито минава напълно гладко и безболезнено", отбеляза тя. "Бих призовала да не се спекулира със страховете на хората. Те нямат нужда от нови кошмари. Пътищата не са на ГЕРБ, БСП, не са на нито една друга политическа партия. Те са на всички български граждани и затова темата не бива да се политизира", каза министърът.