Виктор Орбан смята бежанците за завоеватели
Фото: www.dnes.bg

Виктор Орбан смята бежанците за завоеватели

10 новини, 5

Унгария е против квотите за бежанци в Европейския съюз и премиерът Виктор Орбан обясни пред Bild своята позиция защо. "Ние не виждаме в тях мюсюлмански бежанци, а мюсюлмански завоеватели", категоричен е той.

За да попаднат в Унгария, бежанците от Сирия минават през териториите на четири държави, които не са богати като Германия, но са стабилни и могат да предоставят защита за живота им, смята Орбан.

Според него голям брой мигранти от мюсюлмански държави може да предизвика появата на "паралелни общества", защото "християнското и мюсюлманското общество никога не могат да се обединят", а мултикултурността е илюзия.

Орбан настоява и Унгария да има правото сама да реши кого да допусне да живее на нейна територия. Той е категоричен и че страната му няма да приема и в бъдеще нито един бежанец, допълва Die Welt.

В края на годината Европейската комисия заведе дело срещу Чехия, Полша и Унгария заради нежеланието им да приемат бежанци. В последните месеци всички останали страни от ЕС изпълняват своите ангажименти по квотите за бежанци, показват данни на Европейската комисия.

В своето интервю Орбан отхвърля обвиненията, че Унгария взима пари от ЕС, но отказва да изпълнява ангжиментите, произтичащи от членството. Средствата от Кохезионната политика не са подарък, казва той.

"Те са балансът за това, че отворихме икономиката си за конкуренцията и нямат нищо общо с темата за бежанците", обя...

    Повече за investor.bg