Валери Симеонов: Борисов ме изработи за втория лифт, не искам до го виждам
Фото: dnes.dir.bg

Валери Симеонов: Борисов ме изработи за втория лифт, не искам до го виждам

14 новини, 16

Напрежението в управляващата коалиция е видимо, след като вицепремиерът и съпредседател на "Обединените патриоти" (ОП) Валери Симеонов обвини премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че го саботира за втория кабинков лифт в Банско. Той заяви, че не иска да вижда министър-председателя, който го "изработил", имайки предвид оттеглянето на решението за промяна на концесионния договор с фирмата "Юлен" за ползване на част от парка "Пирин" за нуждите на ски зоната в Банско.

Корекцията на ски концесията веднъж бе отложена от Борисов въпреки съпротивата на Валери Симеонов и другия съпредседател на ОП и министър на отбраната Красимир Каракачанов и се очакваше да бъде одобрена на правителственото заседание преди ден, но изненадващо екоминистърът Нено Димов обяви, че решението отново се отлага до приемането на актуализацията на плана за управление на парка, тъй като двата документа било добре да вървят заедно, "за да не се изпусне нещо".

"Не виждам съдействие на Борисов по отношение реализацията на втори лифт. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В програмата за управление пише, че трябва да се развива туризма, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“, възмути се Валери Симеонов пред телевизия Би Ай Ти" (BiT) в четвъртък. "Разбрах, че Борисов е пуснал есемес на Тома Белев (председател на Асо...

    Повече за mediapool.bg