Обиск и арест за Михаил Саакашвили в Украйна
Фото: www.actualno.com

Обиск и арест за Михаил Саакашвили в Украйна

21 новини, 6

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили се е качил на покрива на осеметажен блок и заплашва, че ще скочи, след като следователи от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) разбиха вратата на жилището му в центъра на Киев, където започна обиск.

„В момента Саакашвили е на покрива и води преговори с вероятни правоохранители. Чува се шум. Политикът казва, че ако някой го докосне, той ще скочи от покрива. На мястото са пристигнали спасители и медици“, съобщи украинската телевизия "1+1", цитирана от РИА Новости.

По информация на телевизията е бил направен опит Саакашвили да бъде задържан.

За започналия обиск съобщи и ТАСС, като се позовава на украинската партия "Движение на новите сили", оглавявана от бившия грузински президент. "Настояваме за обяснения и отправяме молба за предотвратяване на евентуално отвличане и други незаконни действия", заявили хора от партията.

Събитията се излъчват от място чрез видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното ръководство. От кадрите личи, че край апартамента на Саакашвили стоят неколцина напълно екипирани служители на ССУ. Един от тях обясни, че съдът е издал необходимото постановление за извършване на следствените действия.

Адвокатите на Саакашвили не се допускат в жилището. Край сградата има полицаи и пожарникари, добавя ТАСС.

Както съобщава украинската агенция УНН, която се позовава на свои източници, обискът е свързан с наказател...

    Повече за dnes.bg