Протест с искане за втори кабинков лифт в Банско
Фото: btvnovinite.bg

Протест с искане за втори кабинков лифт в Банско

22 новини, 8

Жители и бизнесмени от Банско отново поставят въпроса за изграждането на втори кабинков лифт в курорта, като днес, в 16:30 ч., ще излязат на мирна демонстрация. Те настояват строителството да започне още следващата година.

Организатор е сдружение „Бъдеще за Община Банско“, с подкрепата на други неправителствени организации, както и политическите партии от региона.

„Днес ще се съберем на мирен протест, на който ще отправим призив към правителството за изпълнението на две наши искания – искаме да бъде приет актуализираният план за управление на Национален парк „Пирин“ и разрешение за изграждането на втора кабинкова линия в ски зона „Банско“. Смятаме, че пред тези наши искания не стоят никакви законови, нито екологични пречки, още повече, че в предизборните програми на сега управляващите партии беше записано ясно и категорично изграждане на втората кабинкова линия“ каза пред bTV председателят на „Бъдеще за Община Банско“ Димитър Русков.

Джули Хриситва, представител на един от големите хотели, посочи, че „туристическият бранш в града и региона изключително много страда заради липсата на втора кабинка. Няма как да продължим да предлагаме този продукт на европейско ниво, без да осигурим и подходящото обслужване, свързано с ползването на ски зоната, а именно – лифта“, каза тя.

„При такива инвестиции в Банско за милиарди и при толкова много места за настаняване е абсолютно невъзможн...

    Повече за btvnovinite.bg