Умишлено сме отложили визита на Чавушоглу у нас2Фото© nova.bg

Умишлено сме отложили визита на Чавушоглу у нас

, 14 новини, 6 прегледа

България отложи посещението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу като дипломатически знак”, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от БГНЕС.

Тя коментира скандала с отправената от страна на турския си колега Мевлют Чавушоглу критика срещу българския Закон за вероизповеданията по време на предизборна среща. Според него промените били насочени срещу правата на всички религии и Анкара трябвало да се намеси, след което България е променила закона. По-късно от министерството на Захариева заявиха, че злонамерени кръгове искат да навредят на турско-българското приятелство. За момента не е определена дата на посещение на Чавушоглу у нас. Захариева коментира и срещата на КСНС при президента в понеделник.

Главният прокурор на САЩ: Работим отлично с България

Според нея БСП има двоен аршин в борбата с корупцията, и даде за пример изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че когато става въпрос за разследване на злоупотреби с имоти на членове на БСП, Нинова препоръчва да се изчака да приключи разследването, а когато става въпрос за злоупотреби при ГЕРБ, се съмнява в разследващите органи. „На заседанието на КСНС предложенията на БСП ни бяха предоставени на лист, който да подпишем”, заяви външният министър.