Тръмп и Тилърсън ще си мерят коефициентите на интелигентност
Фото: dnes.dir.bg

Тръмп и Тилърсън ще си мерят коефициентите на интелигентност

6 новини, 3

Американският президент Доналд Тръмп предизвика държавния секретар Рекс Тилърсън да си премерят коефициентите на интелигентност, ако Тилърсън наистина е нарекъл Тръмп "дебил", както беше съобщено в медиите, съобщи Асошиейтед прес. "Смятам, че това е фалшива новина. Но ако наистина го е направил, предполагам, че ще трябва да си премерим коефициентите на интелигентност. И мога да ви кажа още отсега кой ще спечели", заявява Тръмп в интервю за списание "Форбс".

Разговорът с изданието се е състоял в петък. Миналата седмица американската телевизия Ен Би Си съобщи, че Тилърсън нарекъл Тръмп "дебил" и заплашил да подаде оставка след бурна среща в Пентагона това лято заради дълбоки разногласия с президента. Според американската медия, която се позова на високопоставени представители на администрацията, вицепрезидентът Майк Пенс се срещнал с държавния секретар няколко дни по-късно, за да го призове да намали натиска.

Тилърсън определи твърденията на Ен Би Си като "много незначителни" и имащи за цел "само да разделят". "А аз няма да участвам в усилията за внасяне на разделение в тази администрация", подчерта той. Впоследствие Държавният департамент опроверга официално информацията на Ен Би Си. Говорителката на американското външнополитическо ведомство обърна внимание, че Тилърсън и Тръмп са имали добър "телефонен разговор" след речта на държавния секретар.

След това президентът на САЩ ...

    Повече за mediapool.bg