Тръмп помилва бивш медиен магнат, който го хвали в биография© nova.bg

Тръмп помилва бивш медиен магнат, който го хвали в биография

, 5 новини, 5 прегледа

Конрад Блек, бивш медиен магнат, който притежаваше Daily Telegraph и Spectator преди да бъде вкаран в затвора за измами, е помилван от президента на САЩ Доналд Тръмп малко след издаване на книга, в която хвали държавния глава на Съединените щати, пише "Гардиън".

Роденият в Канада британски гражданин беше известен с екстравагантния си начин на живот, докато управляваше международна медийна империя, която включваше също Chicago Sun-Times и Jerusalem Post. Но в крайна сметка той се оказа в затвора, след като беше осъден на три години и половина през 2007 г. за източване на милиони долари от продажбата на вестници, притежавани от компанията, която той контролираше.

От излизането си от затвора той се опитва да си изчисти името. През миналата година той публикува книгата Donald J Trump: A President Like No Other, в която пише, че американският лидер не е расист, сексист, подстрекател към война, луда глава, човек, който насърчава насилие. Авторът на книгата отбелязва, че президентът е погрешно разбиран.