Триумф за България: Карнобатска отново е най-добрата ракия в света

Триумф за България: Карнобатска отново е най-добрата ракия в света

19 новини, 12

Невероятната „Карнобатска Специална” накара най-големите познавачи отново да обявят българската ракия за най-добра и да я превърнат посланик на родния дух и идентичност по четирите краища на света. Изключителното признание идва от журито на водещия световен конкурс Challenge International Du Vin във Франция.

За втора година в меката на виното Бордо, ракия от Карнобатските лозя получава Златен медал за отличното си качество. В оспорвана надпревара с над пет хиляди гроздови напитки и вина, тя намира място сред най-добрите световни брандове. А изисканите „Карнобатска Мускатова” и „Perlova rakia” на „Винпром Карнобат” се окичиха с престижните сребърни медали.

Това е триумф без аналог за страната ни, коментираха енолози и винени журналисти. По думите им Златният медал е уникално постижение, което утвърждава „Карнобатска Специална” като напитка от световна величина. Успехът идва година и половина след като ракиите на Карнобат триумфираха със Златни медали в авторитетния Spirit Selection в Брюксел и логично вече са част от менюто на най-посещаваните ресторанти както във Франция, така и в столицата на Стара Европа.

Надпреварата в Бордо може да се похвали с 40-годишна история. Сертифицирана е от Европейския съюз и се провежда по най-строгия регламент на „Международния кодекс за енологични практики по лозата и виното“. Ето защо само най-качествените вина и гроздови дестилати могат да ...

    Повече за novini.bg