Трима мъже задържани за грабеж във Велинград
Фото: www.dnes.bg

Трима мъже задържани за грабеж във Велинград

7 новини, 3

Трима столичани са установени и задържани в хода на разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград, извършен на 13 декември.

Тогава, около 9.30 часа, бе подаден сигнал от бюрото чрез паник-бутон от охранителната система на обекта. Пристигналите на мястото екипи от служители на РУ-Велинград установиха, че неизвестен е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и избягал със сумата от оборота в размер на 15000 лева и 5000 евро.

Бе извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. Веднага бе сформиран екип от криминалисти при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Велинград, към които се присъединиха и колегите им от сектор „Грабежи“ при отдел „Криминална полиция“ в ГДНП.

В резултат на упорито денонощно разследване, проведено под наблюдението на прокуратурата, криминалистите установиха и задържаха тримата извършители на престъплението - Д.С./27г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи, Ф.В./24г./ и А.Д./35г./, всичките от София. Според събраните данни тримата са планирали и предварително подготвяли грабежа – проследили са начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали са различни автомобили за придвижването си.

При проведените процесуално – следствените действия на три адреса в столицата са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни теле...

    Повече за novini.bg