Три фирми подадоха оферти за покупка на кораб за ВМС© frognews.bg

Три фирми подадоха оферти за покупка на кораб за ВМС

, 8 новини, 5 прегледа

Междуведомствена работна група с председател заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков, в която влизат експерти от Министерството на отбраната, представители на Министерството на финансите, Министерството на икономиката, Министерството на външните работи и ДАНС ще отвори предложенията на 22 април във военното ведомство. Следващата стъпка на комисията е оценка на офертите.

Работата на междуведомствената работна група ще завърши с окончателен доклад с оценка и класиране на подадените оферти, който се утвърждава от министъра на отбраната, и се внася в Министерския съвет за разглеждане и одобряване.

Investor.bg припомня, че на 19 юли 2018 г. Народното събрание прие актуализирания проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили (ВМС)“. Целта на проекта е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, които притежават способности да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и Европейския съюз. Те трябва да заменят част от наличните във ВМС кораби руско производство, които не подлежат на модернизация.