Тереза Мей отново отлага гласуването за Брекзит15Фото© dnes.bg

Тереза Мей отново отлага гласуването за Брекзит

, 67 новини, 3 прегледа

Британският премиер Тереза Мей ще поиска днес от депутатите в парламента да й дадат още няколко седмици, за да опита да договори промяна на споразумението с ЕС за Брекзит и ще премести гласуването по този въпрос на 27 февруари. Това съобщи британската преса.

Според информация на „Дейли телеграф“ Мей ще заяви днес в Камарата на общините, че изключва възможността Великобритания да остане част от европейския митнически съюз след „развода“ с ЕС. Именно това иска опозиционната Лейбъристка партия, за да подкрепи правителството. С това обещание Мей ще опита да успокои евроскептиците и по този начин да получи допълнително време за преговори с Брюксел.

Повторното гласуване по сделката с ЕС за Брекзит бе планирано за 14 февруари, но в. „Гардиън“ пише, че Мей се надява да отсрочи гласуването за 27 февруари. Според изданието британската министър-председателка може да обещае на депутатите, че ще получат нова възможност да внесат поправки в закона за Брекзит, част от който се явява споразумението с ЕС.