Така празнува титла след 34 години чакане2Фото© gong.bg

Така празнува титла след 34 години чакане

, 5 новини, 5 прегледа

Солун буквално бе подпален от факли и фойерверки в чест на шампионската титла на ПАОК. Тимът спечели първенството в Гърция след 34 години чакане. Това стана след като грандът от Солун очаквано разби с 5:0 като домакин предпоследния „Левадиакос“ и си осигури трофея кръг преди края на сезона в местната Суперлига. Нещо повече – „черно-белите“, които започнаха сезона с две отнети точки, са на път да завършват кампанията без загуба. До момента те имат впечатляващите 25 победи и 4 равенства.

Тимът на румънския треньор Разван Луческу, син на легендата Мирча Луческу, вдигна титлата веднага след края на двубоя с „Левадиакос“. Церемонията на „Тумба“ бе отбелязана от заря, а феновете почти подпалиха стадиона с факлите си. За награждаването на съоръжението бе допуснат и Иван Савидис, собственик на ПАОК. Той изтърпява 3-годишна забрана за посещаване на мачове. През март 2018-а руският олигарх с гръцки корени нахлу с пистолет на терена по време на среща с АЕК. След това настанаха безредици по терена, а първенството бе прекъснато за няколко седмици.

Савидис обаче успя да вдигне ценния трофей. След награждаването, босът се качи в открит автобус заедно с целия отбор, с който празнуваха хиляди по улиците на Солун. Празненствата започнаха от „Тумба“ и продължиха до Бялата кула. Десетки факли бяха запалени и из цялата крайбрежна улица в града. Фланелка на ПАОК пък бе изпратена като специален подарък на гръцкия премиер Алексис Ципрас.