Съдът остави в ареста шофьорката от катастрофата с автобус на АМ Тракия
Фото: www.novini.bg

Съдът остави в ареста шофьорката от катастрофата с автобус на АМ Тракия

10 новини, 11

Шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала "Тракия", остава в ареста, реши съдът. 29-годишната Цвета Таскова е обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост. При инцидента, в който се удариха нейната кола и пътнически автобус, загинаха шестима души, а други над 20 бяха ранени.

Според съда е налице обосновано предположение, че Таскова е извършила това, за което обвинена, както и че не е проявила необходимата отговорност на пътя. Беше взет предвид и факта, че инцидентът е станал кратко време след като Таскова е била хваната да шофира след употреба на алкохол, съобщава Nova.

Жената беше задържана за 72 часа след инцидента. Прокуратурата й повдигна обвинение в събота и поиска постоянното й задържане под стража.

"Искам да изкажа искрени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не очаквам да ме разберат, но съжалявам, съжалявам", каза Таскова в съда.

По случая са били разпитани над 30 свидетели, от които личали неадекватни действия от страна на шофьорката на лекия автомобил, коментира прокурора Мирослав Ангелов. По думите му Таскова е започнала изпреварване и е допуснала да настъпи удар с автобуса на "Юнион Ивкони". Позицията на прокуратурата е, че шофьорът няма никаква вина за инцидента.

От защитата на Таскова отвръщат, че липсва автотехническа експертиза, която да определи мястото на удара и разположението на автомобилите спрямо разделителната линия на платното...

    Повече за webcafe.bg