Съдът намали двойно паричната гаранция на Суджука от ГЕРБ
Фото: www.novini.bg

Съдът намали двойно паричната гаранция на Суджука от ГЕРБ

11 новини, 4

Софийският градски съд намали гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов-Суджука от 45 000 лв на 20 000 лв. Основен аргумент е имотното състояние на обвиняемия, както и занижената оценка на взетата от него пастърма. В края на юли прокуратурата повдигна шест обвинения на Мартинов. В това число влизат оказване на незаконна принуда на няколко души, закана за убийство и опит да осуети дело срещу бившия зам.-министър на финансите от кабинета "Сакскобургготски" Красимир Катев.

Основната част от обвиненията са свързани с изнудването на бизнесмена от Добрич, който от 2012 г. насам е бил принуждаван от Мартинов да върши различни услуги, за да не бъде "смачкан" бизнесът му. Бизнесменът е бил принуден да даде на депутата четири тона суджук и 60 кг телешка пастърма и филе "Елена", които уж трябвало да стигнат до Бойко Борисов. Оценката не месните продукти бе 45 000 лв.

Такава бе и определената от прокуратурата парична гаранция, за да остане Мартинов на свобода. Преди ден авторът на сигнала срещу Суджука се оплаква от натиск срещу него и семейството му. Бизнесменът Кирил Костов твърди, че срещу него са започнали постоянни проверки от държавните институции, отделно е получил и заплахи за живота си. "На 27 юли в обекта при съпругата ми сядат като клиенти служители на НАП, обслужени са, платили са си сметката с касов бон, всичко нормално.

Впоследствие се представят като служите ни ...

    Повече за mediapool.bg