Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите
Фото: www.cross.bg

Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите

7 новини, 1

Заради гастарбайтерите, пътуващи към Турция се спират плановите ремонти по автомагистрала „Тракия” през летните месеци. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Тази седмица се очаква значително повишаване на трафика с около 30%, във връзка със започването на придвижване на гастарбайтерите от Западна Европа към Република Турция. Така че трафикът, не само в петъците и в неделите, се очаква да бъде интензивен”, заяви Нанков на брифинг в МВР.

„За това преустановихме всички ремонтни дейности по магистрала „Тракия”, поясни министърът. „Всички планови ремонти в рамките на летните месеци ще бъдат преустановени”, добави той.

„Всички водачи да шофират със здрави нерви и с повишено внимание”, призова регионалният министър.

„Няколко ремонта остават по автомагистрала „Хемус” и то основно по съоръжения”, подчерта Нанков. Той посочи, че тези ремонтни дейности ще продължат и през летните месеци, тъй като състоянието на тулените тръби и мостове е изключително лошо.

„В пиковите часове, петъците и неделите ще ограничаваме движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и най-натоварените първокласни пътища”, заяви Нанков.

„Предприехме мерки и извадихме абсолютно всички патрули по главните пътища и автомагистрали. Прецизирани са плановете на служителите, особено в дните петък, събота и неделя, когато по нашите пътища се движат гастарбайтери...

    Повече за vesti.bg