Спас Русев: Нямам доказателства, че Сираков е участвал в нередни неща

Спас Русев: Нямам доказателства, че Сираков е участвал в нередни неща

12 новини, 7

Собственикът на Левски Спас Русев говори пред БЛИЦ по най-горещите теми в българския футбол.

- Г-н Русев, изненадан ли сте от оценката на Гриша Ганчев, че от футболните грандове в България само Вие играете феърплей? Лично аз не помня собственикът на ЦСКА да е похвалил колегата си от Левски…

- Правилата във футбола трябва да се спазват, защото в противен случай това не е спорт, а нещо друго. Винаги съм вярвал във феърплей, и то не само във футбола, и се радвам, че г-н Ганчев е оценил усилията ни в тази посока.

Но в изказването на г-н Ганчев има нещо много тревожно - усещането за предрешеност, съмнението за манипулиране на съдии, както и подозрението, че няма честност и феърплей във футбола, което витае от години сред феновете.

- Да, но самият Ганчев призна, че е бил част от порочните практики през 90-те години. Защо се оплаква от нещо, от което излиза, че е бил част?

- Така е, г-н Ганчев казва, че преди повече от 10 години е имало подобна практика, но важното е, че сега апелира за абсолютно коректна и спортсменска игра и призовава ДАНС и прокуратурата да се заемат и изяснят дали има задкулисно влияние в българското първенство. Подобно изказване, идващо от фигура като тази на г-н Ганчев,, не бива да се пренебрегва, защото го казва човек, който от 20 години e във футбола и би следвало да е запознат в детайли как функционира тази система.

Не знам дали има някой друг футболен дея...

    Повече за gong.bg