Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на ул. "Граф Игнатиев"
Фото: www.cross.bg

Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на ул. "Граф Игнатиев"

13 новини, 1

Телефон и мейл за оплаквания и сигнали за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" ще пусне Столичната община. Целта е така да се подобри комуникацията с гражданите и бизнеса, които са засегнати от мащабния ремонт на тази централна софийска улица и прилежащите ѝ площади. "Установихме нарушена комуникация със собствениците на магазини и живущите в района, които са засегнати от ремонта", обясни председателят на групата на ГЕРБ в общинския съвет Малина Едрева.

Според нея хората не получават достатъчно информация за това кои участъци от улицата се затварят и кога. "Досега комуникацията е била от строителите на място и от типа "една жена каза"", коментира Едрева. От няколко месеца преминаването по "Граф Игнатиев" е силно затруднено заради ремонта. Пешеходците трябва да вървят по тесни пътеки, чиито маршрут се променя почти ежедневно, а собствениците на магазини не са наясно кога тротоарът пред вратите им ще бъде разкопан.

Заради неудобствата и това, че пешеходците избягват да минават през ремонта, оборотите на търговците са доста намалели, а голяма част от собствениците на магазини не издържаха и затвориха. Според Едрева хората трябва да получават по-добра информация за това какво, кога и къде се прави. Според нея основната грижа за това е на районната администрация и в частност на кмета на район "Средец" Мария Ачкова (избрана от листата на "Реформаторския блок като член на ДСБ).

Преди око...

    Повече за mediapool.bg