Социалният министър Бисер Петков подаде оставка

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка

48 новини, 4

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Премиерът Бойко Борисов я е приел, съобщиха от правителствената пресслужба.

В разговор с Борисов министър Петков е заявил, че подава оставка заради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

Проблемите, свързани с исканията на родители на деца с увреждания ескалираха преди десет дни, когато организираха палатков лагер пред сградата на парламента за Деня на детето под наслов "Системата ни убива". Протестиращите така напомниха на депутатите, че проблемите на децата с увреждания трябва да бъдат решени днес и сега, а не след пет, десет или 20 години.

Родители на деца с увреждания настояха за адекватни социални услуги за децата им, за да могат те да ходят на работа. Те се оплакаха от проблем с национално представителните организации, които не виждат смисъл в това, което протестиращите предлагат по отношение на личната помощ. Те поискаха спешно Закон за личната помощ.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков разговаря с родителите на деца с увреждания и заяви, че се работи по нов закон за хората с увреждания и родителите на деца с увреждания вече имат свои представители в работната група. Ще работим за това, което вие формулирате като лична помощ, т.е. подкрепа, парични средства за хората с увреждания, които са в затруднения да се самообслужват. Работим д...

    Повече за investor.bg


    Пламен Димов, 5 месеца
    Синдикатите: Борисов сгреши с оставката на Бисер Петков!