След среща с Борисов пускат водата в Генерал Тошево утре след 23 дни суша© actualno.com

След среща с Борисов пускат водата в Генерал Тошево утре след 23 дни суша

, 5 новини, 6 прегледа

Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров СНИМКА: Министерски съвет/Архив

Водата в квартал „Пастир” в Ген. Тошево ще бъде пусната утре в 11 часа, но само за  битови нужди.

Проблемът бе разискван днес на среща между кмета на Ген. Тошево Валентин Димитров и премиера Бойко Борисов по инициатива на кмета. "Решението е утре - на 23-ия ден от безводието, да бъде възстановено водоподаването, но само за битови нужди. Ангажиментът, който поех пред премиера, е да информираме населението още веднъж, че към момента водата е негодна за питейни нужди.

Лабораторните изследвания продължават"- каза кметът. "Ще уведомя кметския наместник на квартала и ще направим организация за информиране на населението, че водата не е годна за питейни нужди"- допълни В. Димитров. Общината и дарители ще се ангажират със снабдяването на жителите в квартала с бутилирана вода за пиене.

Водата беше заразена от 2 пестицида от земеделски производител. От Регионалната здравна инспекция в Добрич искат „ВиК” да докаже, че 4 активни вещества препаратите са в нормите и тогава ще издаде заповед за пускане на водата. Водното дружество проми водопровада многократно – 30 пъти, за което са използвани 6000 куб. м..