(OF) София
Фото: www.bta.bg

(OF) София

35 новини, 0

"Ако ЕС беше приел идеята на България да бъде наистина по-активен в тези преговори със Северна Корея, много вероятно е вместо в Сингапур двамата лидери (Тръмп и Ким Чен-Ун) да се бяха срещнали в София",

Ако слушаш бившия външен министър още няколко минути, оптимизмът и гордостта ти, че си българин, сериозно ще се повишат - оказва се, че България има принос не само за отношенията на Северна Корея с останалия свят, но и за споразумението за името на Македония (за което никой не ни пита, но ние все пак дадохме своите предложения).

Може да се окаже, че благодарение на нас колата на Илон Мъск обикаля из Космоса, а в по-далечен план - че метеорит е унищожил динозаврите, проправяйки път на човечеството.

Но идеята Доналд Тръмп и Ким Чен-ун да се бяха срещнали в София, а не в Сингапур, е твърде любопитна, че да я пропуснем.

Представете си само чудните тапи из улиците на столицата дни преди голямото събитие. Не стига, че всяка неделя влизането в града е ад, сега щеше да е направо Деветия му кръг (по Данте) - леден свят, в който едва-едва се движиш. Целият център щеше да бъде военна зона и то без да се снима второразряден холивудски екшън, предвиден да излезе направо на DVD.

Пристигането на Ким Чен-ун щеше още повече да повиши и без това високите температури. Най-"разпален" щеше да е Българският хелзинкски комитет (БХК). Организацията първа щеше да излезе с протестно писмо срещу посеще...

    Повече за webcafe.bg