Шумен остана без вода заради авария3Фото© actualno.com

Шумен остана без вода заради авария

, 30 новини, 5 прегледа

Голяма авария на магистрален водопровод пресуши чешмите в Шумен. Водоподаването към 75-хилядния град бе прекратено снощи, след като е установено спукване на магистралния водопровод в местността “Сусурлука”, съобщиха от ВиК-Шумен.

Така насроченият за петък мащабен ремонт на ВиК мрежата започна преждевременно. По план ремонтните дейности трябваше да започнат утре вечер и Шумен да бъде без вода приблизително две денонощия. Планирани за ремонт са 20 аварии по водопровода от язовир “Тича” до кв. “Дивдядово”.

“Скъсана е тръба ф800, което налага незабавно преустановяване на водоподаването. Тъй като размерът на авариралата тръба е голям, специална монтажна група от Бургас ще осъществи ремонтните дейности през светлата част на 16.01.2020 г. Тази авария и последвалото спиране на водоподаването промениха намеренията за начало на плановия ремонт, предвиден за сутрешните часове на 17.01.2020 г. На практика планираните ремонти дейности са в ход“, се казва в съобщение от ВиК, разпространено около 23.30 часа снощи.