СЕМ: Онлайн пространството има нужда от регулации
Фото: www.economic.bg

СЕМ: Онлайн пространството има нужда от регулации

6 новини, 4

В момента има свръхрегулация на радиото и телевизията, а онлайн пространството стои извън регулациите на СЕМ, каза председателят на съвета София Владимирова пред bTV.

Според нея опасните явления преминават именно от интернет.

На въпроса дали Съветът за електронни медии трябва да получи правомощия за регулации по отношение на сайтовете Владимирова каза, че отговорът е "Да" като допълни, че не става въпрос за цензура.

Тя подчерта, че над радиото и телевизията също няма цензура, а регулация. По думите й хората възприемат информацията онлайн като "фастфууд", което е тревожно, особено щом става въпрос за здравни теми.

Относно агресивната реч срещу лица и групи Владимирова е категорична, че то минава през политическото говорене, през което минава и езикът на омразата.

Нейният апел е всеки да си дава сметка за огромното влияние, което може да окаже над аудиторията, защото хората започват да приемат този начин за говорене като нормален.

Владимирова отбеляза, че най-много негативни явления са отчетени в така наречените партийни телевизии, но в последно време се наблюдава "обиране на говоренето".

В тази насока тя допълни, че БСП все още не са подали официално документи за отдавна обявения си телевизионен канал.

В сряда София Владимирова беше преизбрана за председател на СЕМ. На редовно заседание тя получи четири гласа "За" и един "Въздържал се" за втори мандат на този пост.

Webcafe.bg...

    Повече за webcafe.bg