Съдят турчин и иранец за контрабанда на 288 кг хероин3Фото1Видео© nova.bg

Съдят турчин и иранец за контрабанда на 288 кг хероин

, 9 новини, 4 прегледа

/КРОСС/ Случаят на задържания от Агенция „Митници" на ГКПП Капитан Андреево 288 кг хероин беше представен днес по време на Национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор на РепубликаРепубликаРепублика България Сотир Цацаров и директорът на Агенция „Митници" Георги Костов.

„Разкритото голямо количество хероин е илюстрация за високия професионализъм на митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване" и на изключително доброто взаимодействие с МВР и органите на прокуратурата", заяви обясни Иван Кучмов от ГД МРР, и допълни, че укритието е изработено много професионално, но въпреки това е разрито от митническите служители, а благодарение на експедитивната работа на Агенция „Митници" и ГДБОП в условията дискретност е разкрита цялата схема.

На 14.04.2019 г., на МП „Капитан Андреево", пристига товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от С.Р. ирански гражданин, който е и собственик на камиона. Превозваният товар представлявал машина за боядисване на стойност 16 000 евро, състояща се от две части, поставени в дървени каси. По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив.