Samsung показа своя телефон с огъващ се екран

Samsung показа своя телефон с огъващ се екран

7 новини, 8

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics разкри своя дългоочакван огъващ се телефон по време на събитие в Сан Франциско, призовавайки разработчиците на Android да започнат да създават приложения за него, предава Ройтерс.

Компанията трябва да постигне успех с това устройство, за да преобърне големия спад на печалбата на своето подразделение за мобилни устройства и да възстанови част от блясъка на марката, който тя загуби заради Apple.

Сгъваемите телефони обещават екрана на малък таблет в устройство, което се побира в джоба.

Джъстин Денисън, старши вицепрезидент, отговарящ за маркетинга на рекламните продукти, показа прототип с екран със 7,3-инчов диагонал (18,5 сантиметра).

Когато се сгъне на две, устройството представлява малко по-дебел смaртфон, но Samsung не е дала възможност на медиите и на разработчиците да видят устройството отблизо.

"Очакваме да видим огъващи се продукти от няколко производители, ползващи Android", допълва той.

Ръководителят на звеното за потребителско преживяване на Google Глен Мърфи също се качи на сцената и заяви, че Google ще работи с разработчиците, за да пусне повече функции за телефона.

Samsung заяви, че ще е готова за масово производство през следващите месеци.

Разработчикът Джошуа Кларк, който присъства на конференцията, заяви, че Samsung трябва да продава тази технология на своите конкуренти, така че продуктът да се ползва мас...

    Повече за investor.bg