С тиксо на устата: Момиченцето от Момчилград удушено от жена?
Фото: www.actualno.com

С тиксо на устата: Момиченцето от Момчилград удушено от жена?

17 новини, 41

Жена, близка на семейството, вероятно стои зад жестокото убийство на дете в Момчилград. Новината за бруталното престъпление разтресе вчера града и отекна в цяла България.

7-годишното момиченце бе открито мъртво от майка си вчера сутринта в дома им в Момчилград. Жената се връщала от нощна смяна, когато се натъкнала на зловещата находка. Детето обикновено било с баба си нощем, докато майка му работела, но сега възрастната жена била в Турция заради болната си сестра.

Момиченцето е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните й били залепени с тиксо. По телцето й не са открити други следи от насилие, пише "Телеграф".

Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството. Сигнал за трупа е подала майка й Садет Муса, след като се прибрала от работа.

"Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи", коментираха униформени.

Медици са категорични, че малкото момиченце е било удушено, като някой е притискал устата и ръцете й с ръце.

"До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин. Затова основната версия е, че тя е удушена от жена", коментираха психолози от МВР.

Една от версиите е, че близък на семейството или много близък роднина е удушил момиченцето.

Майката се прибрала от нощна смяна между малко след 7 часа. След подадения сигнал на спешния теле...

    Повече за dnes.bg