Руски военен самолет отново кацна във Венецуела, кораби пристигнаха в Хавана© actualno.com

Руски военен самолет отново кацна във Венецуела, кораби пристигнаха в Хавана

, 6 новини, 6 прегледа

Самолетът на руските военновъздушни сили, който кацна във Венецуела, е там за обслужване на руското военно оборудване, което вече е доставено на страната, заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от "Ройтерс" и БТА.

Самолетът е кацнал вчера на главното венецуелско летище, съобщиха по-рано очевидец и уебсайт, който следи движението на самолетите. Това стана три месеца след като подобен случай предизвика словесна война между Вашингтон и Москва, отбелязва "Ройтерс". Според венецуелското издание El Nacional става дума за "Ил 62" на руските военновъздушни сили - същият, кацнал преди три месеца на летище "Майкетия", с номер RA-86496. Очевидци потвърждават това за "Ройтерс", а според сайта FlightRadar такъв самолет е излетял от Москва на 22 юни.

През март президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Русия да изтегли всичките си войници от Венецуела, а руското външно министерство каза, че пристигналите тогава военни самолети са транспортирали специалисти, обслужващи договори за доставка на оръжия.