Русия провежда военния парад за Деня на победата на 24 юни2Фото© actualno.com

Русия провежда военния парад за Деня на победата на 24 юни

, 10 новини, 15 прегледа

Президентът на Русия Владимир Путин на заседание с руския военен министър Сергей Шойгу е обявил, че военният парад по повод 75-годишнината от Деня на победата ще се проведе на 24 юни, съобщават руските медии.

"Нареждам ви да започнете подготовка за военния парад в чест на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война в столицата на Русия Москва и други градове. Ще направим това на 24 юни, деня, когато се проведе легендарният исторически парад на победителите (на 24 юни 1945 г.), когато по Червения площад преминаха бойците, които се сражаваха край Москва и защитаваха Ленинград, воюваха в Сталинград, освобождаваха Европа, щурмуваха Берлин", заповяда руският държавен глава.

Путин е заръчал на Шойгу да бъдат изключени всякакви рисковете за здравето на участниците в парада. "Заповядвам ви да осигурите най-строгите изисквания за безопасност по време на подготовката и провеждането на парада. Рисковете за всички негови участници трябва да бъдат сведени до минимум, а по-добре - изключени", настоя Путин.