Русия е за отказ от търговските войни и битките без правила в международната търговия, заяви Владимир Путин на форума в Душанбе© bta.bg

Русия е за отказ от търговските войни и битките без правила в международната търговия, заяви Владимир Путин на форума в Душанбе

, 4 новини, 5 прегледа

Руският президент Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Световната търговия се нуждае от възстановяване на доверието между страните. Трябва да се намери изход от ситуацията с търговските войни и битките без правила в международните работи, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, в реч на срещата на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в столицата на Таджикистан Душанбе.

Москва призовава участниците в срещата да засилят сътрудничеството си в борбата с тероризма. "Трябва да засилим сътрудничеството си в разкриването и неутрализирането на терористични групировки, в блокирането на каналите им за финансиране, включително трафика на наркотици. Важно е да направим всичко възможно да не допуснем терористи да се доберат до химическо, биологическо и други видове оръжие за масово унищожение", заяви руският лидер, цитиран от БТА.

Според него "понастоящем устойчива стабилност в Азия може да се постигне само чрез уреждане на кризисните ситуации и конфликтите, и с последователно противодействие на терористичната заплаха". Путин призова страните от СВМДА също "да пресекат пропагандата на екстремистки идеи".