Румен Радев: Получихме стандартни комплименти за председателството
Фото: www.investor.bg

Румен Радев: Получихме стандартни комплименти за председателството

6 новини, 2

"Получихме и стандартните за всяко европейско председателство комплименти, но те не трябва да ни заблуждават", заяви българският президент Румен Радев, цитиран от Прессекретариата на Президентството.

В реч при откриването на конференцията "Българското председателство на Съвета на ЕС - време за равносметка" Радев каза, че състоянието на ЕС в момента е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни самооценки.

"Моята преценка е, че България затвърди положението си на периферна, най-периферна за Европейския съюз страна и по отношение на структурите, и по отношение на воденето на основния дебат", каза още държавният глава.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов отчете постигнатото по време на шестте месеца начело на Съвета на ЕС. Работата на българските експерти получи поздравления от всички политически групи в Европейския парламент. Пред журналисти той коментира, че страната ни е получила по-добри оценки от очакваното. "Пожелавам стандартни комплименти да получават всички", каза още той в отговор на въпрос за коментарите на Румен Радев.

"Разбира се, ще прочетете вече в много медии за закриването на 78 досиета по време на нашето председателство. Без да омаловажавам тези достижения, все пак това накрая е една чиновническа статистика", заяви още Румен Радев и допълни, че историята ще запомни онова, което се случва със Съюза по времето на нашето председателство.

Държавният гл...

    Повече за investor.bg