Румен Радев: Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива3Фото© dnes.bg

Румен Радев: Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива

, 18 новини, 4 прегледа

"И преди столетие, и днес независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, подобно на предците ни, за да моделираме собствената си историческа съдба." Това казва президентът Румен Радев в своя поздрав за днешния 22 септември - Деня на независимостта на България.

"На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент", пише президентът в публикация на официалния си профил във Facebook.

Ето и целият поздравителен адрес на държавния глава към нацията:

"На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент.