Росен Плевнелиев: Най-голямата грешка на Румен Радев досега е идеята за уседналост

Росен Плевнелиев: Най-голямата грешка на Румен Радев досега е идеята за уседналост

7 новини, 12

„Най-голямата грешка на президента Румен Радев в тези 3 месеца е идеята му за ограничаване на изборните права на българските граждани”, смята бившият президент Росен Плевнелиев. По време на представянето на фондацията си „Българска памет“, той определи някои действия на своя наследник като "притеснителни".

„Не отива на българският държавен глава да разделя, той трябва да интегрира. Българите в чужбина са част от българския народ. Не отива по никакъв начин на българският държавен глава да ограничава конституционните права на българските граждани”, допълни още Плевнелиев.

По думите му в началото, когато Радев лансирал идеята за уседналост, Плевнелиев предположил, че това е някакво неразбирателство между институциите. „Публичното изявление на държавния глава разсея тези слухове и се надявам той да го коригира”, допълни Плевнелиев.

„Българите в чужбина са големи патриоти, изграждат училища, детски градини, танцуват, пеят, обичат родината си и милеят за България. На тези хора трябва да се дават повече права, а не да се ограничават”, каза Плевнелиев.

„С тези хора, държавният ни глава трябва да може да застане с открито чело, да ги погледне в очите и да каже „Аз служа на българите, където и да са те по света”, а не да ограничава правата им. Това е проблем и се надявам Радев да го коригира”, каза още бившият президент.

Според бившия ни президент тъй като Радев вече е започнал разгов...

    Повече за btvnovinite.bg