Ромският квартал в Кюстендил остава под блокада© nova.bg

Ромският квартал в Кюстендил остава под блокада

, 7 новини, 5 прегледа

Извънредните противоепидемични мерки въведени на територията на ромския квартал "Изток" в Кюстендил се удължават с още една седмица, съобщи областният управител Виктор Янев след заседание на Областния оперативен щаб.

"Щеше да е по-ефективно да съм тук преди 10 дни, защото работата е свършена. Мерките, които са въведени дават резултат и в огнището в кв."Изток", и в Кюстендил. Естествено случаите няма да свършат от днес за утре, ще има и нови, циркулация на вируса има, но според мен решението, което са взели от щаба е изключително правилно", каза Ангел Кунчев.

Той допълни, че системата, която е създадена позволява всички, които трябва да ходят на работа да отидат, а тези, които имат нужда от медицинска помощ - да я получат. Кунчев каза още, че на създаденото КПП вече има и медицинско лице, което да преценява дали даден човек има нужда от медицинска помощ. "Това е в интерес на целия град да се справим с огнището", допълни Ангел Кунчев, цитиран от БТА. Той е категоричен, че болницата в Кюстендил се справя добре и е готова да посреща случаи на заразени с коронавирус.