Радев се обяви срещу повече мерки за ограничаване на климатичните промени© dnes.bg

Радев се обяви срещу повече мерки за ограничаване на климатичните промени

, 8 новини, 5 прегледа

България продължава да работи с всички партньори за пълното прилагане на Парижкото споразумение за климата. Увеличаването на амбицията за намаляване на емисиите на парникови газове не съответства на нашите национални интереси. Тази позиция на България беше представена от президента Румен Радев пред участниците в конференцията на ООН за промените в климата в полския град Катовице.

За България социалния аспект е от първостепенна важност за запазването на хиляди работни места. Това е позицията, която защити българският държавен глава в Полша. В речта си Радев посочи, че страната ни е на път да преизпълни целта от намаляване на емисиите с 20 процента за 2020-та година в сравнение с 1990-а година. През 2016-а година емисиите на парникови газове в България са намалели с 49 на сто, в сравнение с 1989-а година и с 4,4 на сто в сравнение с предходната 2015-а.

„България продължава да работни с всички партньори за пълното прилагане на Парижкото споразумение“, заяви Радев и допълни, че страната ни се ръководи от принципа на последователно и пълно прилагане на договореното законодателство.