Путин: Топката за по-добри отношения е в полето на САЩ
Фото: www.cross.bg

Путин: Топката за по-добри отношения е в полето на САЩ

5 новини, 7

Руският президент Владимир Путин отправи ново лично обръщение към американския си колега Доналд Тръмп за провеждането на среща между двамата лидери и подобряването на отношенията между Русия и САЩ, съобщава Washington Post.

Путин заяви преди държавната телевизия, че е време Тръмп да изпълни предизборното си обещание за насърчаване на по-приятелски отношения между двете страни. Интервюто е било записано в четвъртък – преди призива на Тръмп Русия да бъде върната в Г-7 – и представено в събота.

Той продължи: „Едно от тези обещания бе да подобри отношенията между Русия и САЩ. Надявам се, че това ще се случи. Във всеки случай ние сме готови на това. Вярвам, че топката е в полето на САЩ“.

Интервюто подчертава усилията на Путин да продължи да показва лично отношение към Тръмп, макар че отношенията между Москва и Вашингтон потънаха до нови дъна.

Междувременно руски представители ясно показват, че са готови на среща между двамата президенти, която според тях Тръмп първоначално е предложил в телефонен разговор с Путин през март. Според руски представители и репортажи на националната телевизия основното препятствие пред подобна среща е Конгресът и статуквото по външната политика във Вашингтон, които се противопоставят на възможността отношенията с Русия да се подобрят.

„Опитът, който имам с президента на САЩ, ми казва, че макар действията му често да са критикувани, особено в последно ...

    Повече за investor.bg