Тръмп кани Путин на среща на 11 ноември в Париж
Фото: frognews.bg

Тръмп кани Путин на среща на 11 ноември в Париж

13 новини, 6

Руският президент Владимир Путин предложи днес да се организира нова среща между него и американския му колега Доналд Тръмп, която да се проведе в кулоарите на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война на 11 ноември в Париж, предадоха световните агенции. "Разбира се, би било полезно да продължим прекия диалог с (Тръмп). Разбира се, ако американската страна е заинтересована от такива контакти", каза Путин, след като прие в Москва съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.

В отговор Болтън увери Путин, че Тръмп ще се радва да се срещне с него. В същото време руският президент отбеляза, че е изненадан от неприятелски действия, които САЩ предприемат срещу Русия. Преди броени дни Тръмп обяви, че иска да изтегли Съединените щати от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие - ключово двустранно споразумение, сключено през 1987 г. между САЩ и СССР.

АП: Съветникът на Тръмп възприе помирителен тон в Москва Съветникът на Белия дом по националната сигурност възприе помирителен тон в разговорите си в Москва, отбелязва Асошиейтед прес. Болтън пристигна в Москва вчера, по-малко от 48 часа след като Тръмп каза, че Русия е нарушила договора за премахване на ракетите със среден и малък обсег, и предупреди, че САЩ ще започнат да разработват подобни оръжия, освен ако Русия и Китай се съгласят да не п...

    Повече за mediapool.bg