Протестиращи подкрепиха Николай Колев-Босия, оковавайки се за кратко до НС
Фото: www.capital.bg

Протестиращи подкрепиха Николай Колев-Босия, оковавайки се за кратко до НС

22 новини, 6

Десетки съмишленици на известния правозащитник и политзатворник по времето на социалистическия режим Николай Колев-Босия се завързаха с верига до сградата на Народното събрание (НС) в четвъртък в опит да попречат на депутатите да влизат през служебния вход. Демонстрацията бе в подкрепа на гладната стачка, обявена от Босия от 13 юни с искане за оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на народните представители.

Повод за протеста на Колев по собствените му думи е "грубото нарушаване на законите и Конституцията от депутатите в Народното събрание, които допуснаха възстановяването на схемата за продажба на шофьорски книжки от служителите на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". "Всички служители и ръководството на Агенцията, които бяха задържани и обвинени под натиска на някои европейски държави-членки на ЕС, бяха тихомълком освободени и възстановени на работа.

По този начин схемата за продажба на шофьорски книжки беше възстановена и ежедневно се продават десетки книжки на неграмотни и неумели български граждани, и дори на ислямисти, които отиват в богатите европейски държави и са потенциални терористи", се казва в декларацията на Босия за гладната му стачка, изпратена до парламентарния председател Цвета Караянчева. Съмишлениците на Колев се заключиха с верига около 8.30 часа в четвъртък, въпреки опитите на множество полицаи да им попречат.

В кр...

    Повече за mediapool.bg