Протест срещу жрици на любовта в Русе2Фото© dnes.bg

Протест срещу жрици на любовта в Русе

, 6 новини, 4 прегледа

/КРОСС/ Хора от жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района, съобщава NOVA. Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

Блокът се намира точно на международния път за Букурещ и обитателите й се оплакват от шума и мръсотията, които съпътстват платените услуги. Стигнали са до крайната мярка да излязат на протест, защото въпреки сигналите им, институциите не могат да се справят с проблема. „Организираме протеста заради проституцията, която ежедневно се извършва в района на блока. Събират се повече от 10 човека - и проститутки, и травестити. Това е един голям тормоз за хората", казва Пламен Митев - организатор на протеста.

„Те стоят на спирката. Децата ни ги е страх да се прибират сами. Проблемите продължават въпреки жалбите, които подаваме", коментира един от протестиращите. Според Пламен Митев, проблемът е от години. „Подавали сме сигнали до прокуратурата. Подаваме сигнали до полицията. Оттам идват, разгонват ги за час - два, но после пак се връщат", обяснява още той. „Смятам, че Общината реагира адекватно. Районът е окосен, почистен е, поставени са пейки. По график, два пъти седмично се почиства и подлезът, ако е необходимо се почиства и чрезвичайно.