Цацаров предлага на правителството да измени концесионния договор за "Пирин"
Фото: www.actualno.com

Цацаров предлага на правителството да измени концесионния договор за "Пирин"

8 новини, 9

Прокуратурата е открила данни за длъжностни престъпления и безстопанственост при сключването на договори между Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българската федерация по ски с президент Цеко Минев. Това става ясно от предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, изпратено във вторник до премиера Бойко Борисов, за коригиране на концесията на "Юлен" АД за ски зоната в Банско. Става въпрос за сигнала, внесен от "Зелените" във Върховната касационна прокуратура (ВКП) в края на февруари, в който се твърди, че при изпълнението на концесионния договор за част от Национален парк "Пирин", дружеството "Юлен" е извършило редица нарушения.

Освен това природозащитниците от години твърдят, че финансирането на състезанията от световната купа по ски, организирани от федерацията на Цеко Минев, свързван директно с концесионера на Банско дори от премиера Борисов, надхвърля таксите, плащани на държавата за ползването на ски зоната в Банско. В тази връзка Цацаров предлага правителството да вземе решение за коригиране на концесионния договор в съответствие и със Закона за концесиите, влязъл в сила на 1 януари тази година.

"От преписката са отделени материали, касаещи разходване на средства от държавния бюджет по договори между Сдружение Българска федерация по ски и Министерство на младежта и спорта. Те са изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура, за допълнителна провер...

    Повече за mediapool.bg