Притокът на млади мъже бежанци увеличава насилието
Фото: dnes.dir.bg

Притокът на млади мъже бежанци увеличава насилието

5 новини, 10

Германско проучване показва, че притокът на млади мъже мигранти, главно от мюсюлмански страни, увеличава насилието.

Изследване по поръчка на германското правителство сочи, че притокът на предимно млади мъже мигранти е довел до увеличаване на престъпленията, съпроводени от насилие, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В проучването, чийто автор е криминологът Кристиан Пфайфер, са използвани данни от северната германска провинция Долна Саксония. Целта му е била да направи оценка на последиците от бежанския приток върху престъпността през 2016 и 2016 г.

Според изследването, което бе публикувано вчера, престъпленията с насилие в Долна Саксония са нараснали с 10,4 процента през тези две години - нещо, което се обяснява почти изцяло с наплива на бежанци.

Отбелязва се, че пътуващите сами млади бежанци, които са предимно мъже, е по-вероятно да извършат престъпление, ако сметнат бъдещето си за безнадеждно, както и че повечето от тях са от мюсюлмански страни, "характеризиращи се с мъжка доминация".

Изследването потвърждава необходимостта от по-големи усилия за интеграцията в Германия, коментира говорителка на министерството на семейството, възрастните хора, жените и младежта.

    Повече за dnes.dir.bg