Президентът отказа да се срещне с представители на управляващата коалиция
Фото: www.dnevnik.bg

Президентът отказа да се срещне с представители на управляващата коалиция

8 новини, 4

Така президентът Румен Радев отговори на въпроса ще се срещне ли с представители на управляващата коалиция, за да изяснят казуса с освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Такава покана за среща към държавния глава отправиха днес лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ Цветан Цветанов и на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

"Аз мисля, че вече съм пределно ясен в това, което отговорих. Разбрах, че съм поканен на среща, на която няма как да отида, разбира се, особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган. Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено – съгласуването на това предложение", коментира Румен Радев, цитиран от БНР.

"Темата е изчерпана. Ние трябва на най-високо ниво да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата. След всички провали в МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността”, посочи президентът, цитиран от БТА.

"Ние трябва на най-високо ниво да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата. След всички провали в МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е...

    Повече за investor.bg